Beauty en fashionblogBeauty en fashionblog


Over ons

Beauty en fashionblog

Hallo! Ik ben Nathalie. Ik ben geboren in Amerika. Op mijn vijfde verhuisde ik naar Nederland. Amsterdam om precies te zijn. In mijn vroege tiener jaren raakte ik geobsedeerd met beauty en fashion. Elke dag probeerde ik weer nieuwe make up aan en ik ging ook vaak shoppen voor wat nieuwe kleren. Ik nam op mijn twintigste een opleiding bij een schoonheidsschool. Hierna ben ik op mijn eenentwintigste een kapperszaak begonnen. Intussen zijn we tien jaar verder en ben ik nog steeds troste eigenaresse van een kapperszaak. In mijn blog lees je over beauty en fashion. Ik wens je zeer veel leesplezier!

Recente artikelen

Een subtropische dag uit de duizend
14 augustus 2018

Warme temperaturen, een gevoel van totale rust en

Haarwerken
7 december 2017

Bij haarwerken denken mensen soms aan extensions o

Beauty & fashion: mijn haarwerken
8 augustus 2017

Haarwerken hebben mijn zelfverzekerdheid gestimule

Archief

Haarwerken

Bij haarwerken denken mensen soms aan extensions of andere verfraaiingen. Niets is echter minder waar. Ze zijn slechts een onderdeel van haarwerken. Met haarwerken worden vooral pruiken en toupets bedoeld. Een vakmanschap dat weinig openlijk wordt besproken. Mijn beide ouders waren onfortuinlijk als het om haar ging. Mijn vader begon rond zijn 19e al kaal te worden. Rond zijn 21e was enkel het bekende randje overgebleven en hij vond het verschrikkelijk. Hij besloot al relatief jong om een toupet te gaan dragen. Toen ik werd geboren had hij er hoogstwaarschijnlijk al meerdere versleten en als kind zag ik mijn pap zelden zonder toupet. Mijn moeder is heeft de laatste vijftien jaren ontzettend veel van haar ooit prachtige haren verloren door een medicijn waar zij niet zonder kan. Net als mijn vader op jonge leeftijd, voelde ook mijn moeder zich onzeker met een kalende schedel. Ik kan me voorstellen dat het voor een vrouw misschien nog lastiger is dan voor een man.

De specialist

De herinnering van de haarwerkenspecialist waar mijn vader vroeger naartoe ging staan me nog fris in het geheugen. Ik vond het fantastisch om te zien hoe mijn vader de ene na de andere toupet paste en hoe hij aandachtig luisterde naar de adviezen over kleur, materiaal en model. Dat men er in de gespecialiseerde salon verstand van had was overduidelijk. Toen ook mijn moeder tientallen jaren later vond dat ze eraan moest geloven was ik gefascineerd. Mijn inmiddels overleden vader, maar ook mijn moeder vandaag de dag, ze zagen er altijd zoveel jonger, gezonder en zelfverzekerder uit wanneer mijn vader zijn toupet droeg en mijn moeder haar pruik draagt. Haarwerken maken dus een enorm verschil voor hen die er één dragen.

Kwaliteit of kwantiteit?

Wanneer je online op zoek gaat naar een pruik dan kom je een scala aan websites tegen. Verleidelijk! Want haarwerken van de haarwerkenspecialist zijn een flinke investering. Zo liet mijn moeder zich eens verleiden om er niet één maar meteen meerdere op het internet te bestellen. Allemaal vanwege de prijs. In het geval van mijn moeder kan ik je vertellen dat de online aankopen een mislukking bleken, want de pruiken liggen als dode marmotten in een laatje van haar kaptafel. De kleur is anders dan op het scherm van je PC, het materiaal lijkt van minder goede kwaliteit en gezien het ontbreken van de hand van een vakman of vakvrouw, kant de pasvorm niet vakkundig worden aangepast. In dit geval gaat kwaliteit dus duidelijk boven kwantiteit. Laten we dus maar hopend at de haarwerkenspecialist geen uitstervend beroep is.

Voor meer informatie spreek met Limburg Hair.